E-ticaret kısaca, bir ürün veya hizmetin sanal bir mağaza üzerinden online olarak alıcı ve satıcı arasında karşılıklı yapılan alışverişine denir.
E-Ticaret sektörü ciddi anlamda rekabetin en yoğun olduğu alanlardandır ve arama motorlarında bir ürün veya hizmeti pazarlayabilmek için ciddi anlamda teknik SEO bilginizin olması ile birlikte ayrıca sosyal medya reklamcılığı ve Google Adwords reklamlarını aktif olarak kullanmanız gerekmektedir.
Bu tamamen doğru seçeceğiniz sektörünüze ve e-ticaret yaparken uygulamanız gerekenlere bağlıdır.
E-Ticaret demek bir web sitesini kolayca açıp ürünleri bir XML aracılığı ile hemen import edip (yükleyip) satışa başlamak demek değildir.
E-Ticaret demek, ciddi anlamda bilgi ve birikimin yanı sıra yardımcı argümanların doğru bir zamanlama ile doğru zamanda mutlaka kullanılması gereken ve rekabetin en yoğun olduğu bir alan demektir. Yani işiniz epey zor diyebiliriz.
Dolayısı ile e-ticarette başarılı olabilmek ve daha fazla para kazanabilmek için geçmiş tecrübelerin yanı sıra dünyaca ünlü arama motorlarının algoritmasına hakim olmak ve bunlara uygun SEO tekniklerinin mutlaka doğru bir şekilde uygulanması gerekmektedir.
Böylelikle google.com'da üst sıralarda kolayca bulunabilir olabilir ürün veya hizmetlerinizi hedef kitlenize kolay ve hızlı bir şekilde pazarlayabilirsiniz. Google'da ne kadar çok ön sıralarda olabilirseniz o kadar çok müşteri çekerek ürün satışı yapabilirsiniz.
E-Ticaret ile kolayca nasıl para kazanabilirsiniz?
Ne yazık ki internetten satış yaparak kolayca para kazanmak isteyen ve sonu hüsranla biten binlerce hikaye duyduk.
Sizlerde bunlardan biri olmayın. Çünkü hiç bir şekilde emek ve alın teri dökülmeden her alanda olduğu gibi rekabetin en yoğun olduğu alanlardan biri olan e-ticarette de alın teri dökmeden kolayca para kazanamazsınız.
30 Dakikada bir e-ticaret sitesi kurabilirsiniz. Yaklaşık 15 dakikada bir xml aracılığı ile tek tıkla binlerce ürünü ve yüzlerce kategori ağacını sitenize yükleyebilirsiniz.
Hazır bir e-ticaret temasını sitenize yaklaşık 5 dakikada kurabilirsiniz. Toplamda 50 dakikada bir e-ticaret siteniz hazır olabilir.
Ancak amaç para kazanmak ise tabi ki 50 dakika bu iş için yeterli olmayacaktır. Dijital reklam ajansları ile doğru bir rakip analizi ve teknik SEO çalışması ve kurumsal kimlik çalışmalarınızın hazırlanması işlerin sadece başlangıç aşamalarındandır diyebiliriz.
Dolayısı ile e-ticaret sitesi yönetimi dışarıdan bakıldığında kolay gibi gelse de aslında hiç de öyle değil.
Zaman ve maliyet hesaplamalarınızı doğru yapmanız gerekmektedir.
E-Ticaretten para kazanmaya başlamadan önce yapmanız gerekenler
- Kurumsal bir firma olmanız gerekmektedir. Vergi mükellefi olmanız şart. Faturasız ürün satışı yasaktır, fatura kesmeniz gerekmektedir.
- Profesyonel bir e-ticaret yazılımı paketi kiralamanız gerekmektedir. (Örn: proticaret.org )
- Profesyonel bir dijital reklam ajansı ile çalışmanız gerekecektir.
- Kurumsal kimlik çalışmalarınızı yapmanız gerekmektedir.
- SEO Tekniklerinin e-ticaret siteniz için uygun şekilde uygulanması gerekmektedir.
- E-Ticaret siteniz için kurumsal kimliğinizi yansıtan bir arayüz tema tasarımı yaptırmanız gerekmektedir.
- E-Ticaret siteniz için sosyal medya ve Google Adwords reklamlarını kullanmanız ve doğru yönetmeniz gerekmektedir.
- Rakiplerinizden hızlı ve kolay ürün satışı yapmanız için doğru tedarikçiler ile iş birliği yaparak uygun fiyat politikası belirlemeniz gerekmektedir.
- Bir e-ticaret sitesi ile birlikte n11.com, gittigidiyor.com yada hepsiburada.com gibi sanal pazaryeri üzerinden de sanal mağaza açarak ürün satışı oradan da yapabilirsiniz. Böylece hem siteniz üzerinden hemde pazaryerleri üzerinden satışlarınız olabilir.
Yukarıdaki işlemlerden sonra artık e-ticaretten kolayca para kazanmak için ilk adımlarınızı attığınızı söyleyebiliriz.
Bundan sonrası artık profesyonel dijital reklam ajansları ve doğru tedarikçilerle yapmanız gereken iş ortaklıkları ile atacağınız doğru adımlara kalmış.
Rakip analizleri ve doğru bir planlama ile e-ticaretten yani internetten sanal mağazanız ile kolayca para kazanmaya başlayabilirsiniz.
E-Ticarete yeni başlıyorsanız "E-Ticaret" kategorimizde yer alan diğer makalelerimizi de okumanızı tavsiye ediyoruz. Böylelikle doğru bilgiler edinerek yolunuza devam edebilirsiniz.
Kaynak: e-ticaret.tv